Einde van een contract voor bepaalde tijd

Een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd eindigt in principe vanzelf (van rechtswege) als de afgesproken periode is verstreken. Echter, wanneer de arbeidsovereenkomst bepaalt dat opzegging moet plaatsvinden, is een opzegvergunning noodzakelijk. Ook kan de rechter worden verzocht de arbeidsovereenkomst te ontbinden. Van belang kan dan zijn of er een tussentijds opzegbeding in de arbeidsovereenkomst is opgenomen.

Ook is er een aantal situaties waarin een contract voor bepaalde tijd, wordt opgevolgd door een contract voor onbepaalde tijd. Bijvoorbeeld als het contract na verlenging meer dan drie jaar duurt, of als een keten van vier contracten is ontstaan. In principe is voor het beëindigen van een contract van onbepaalde tijd is een opzegvergunning nodig, of dient ontbinding door de Kantonrechter te worden verzocht.

Een arbeidsrechtspecialist kan u begeleiden bij de ontbinding van de arbeidsovereenkomst en u zodoende behoeden voor mogelijke valkuilen.

Zoek tijdig ondersteuning

Komt u in aanraking met ontslag, dan is het in uw voordeel zo snel mogelijk een gespecialiseerde advocaat in te schakelen. Daarmee voorkomt u eventuele valkuilen.

Neem contact met ons op of laat ons u bellen voor een gratis oriënterend gesprek van een halfuur.

maak direct een afspraak